Γιατί να αγοράσω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα GAUZER;

Η χρήση ζεστού νερού έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Είτε μιλάμε για ένα ζεστό ντους μετά από μία δύσκολη μέρα είτε για ζεστό νερό για πλύσιμο στην κουζίνα, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ο οικονομικότερος και πιο οικολογικός τρόπος για να ζεστάνετε νερό.

Ο ηλιακός σας δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε την απεριόριστη ενέργεια του ήλιου και να απαλλαγείτε από υπερβολικούς λογαριασμούς ρεύματος χωρίς να απαρνηθείτε το ζεστό νερό!

Πόσα λίτρα θερμοδοχείο (boiler) χρειάζομαι;

Βάση στατιστικών η μέση κατανάλωση ζεστού νερού είναι 40 λίτρα ανά ενήλικα ημερησίως.

  • Για έως 3 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 120 λίτρων.
  • Για 4 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 160 λίτρων.
  • Για 5-6 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 200 λίτρων.
  • Για 8-9 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 300 λίτρων.
  • Για 10-12 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 400 λίτρων.

Πως λειτουργεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας;

howΟ ηλιακός θερμοσίφωνας χρησιμοποιεί ένα κλειστό κύκλωμα νερού για να μεταφέρει τη θερμότητα του ήλιου στο νερό που χρησιμοποιείται.

Ο ήλιος ζεσταίνει το νερό του κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται στους ηλιακούς συλλέκτες (1.). Το νερό του κυκλώματος που ζεσταίνεται ανεβαίνει προς τα επάνω και οδηγείται περιμετρικά του δοχείου με το νερό χρήσης για να το ζεστάνει (2.).

Στο θερμοδοχείο το νερό χρήσης καθώς ζεσταίνεται χωρίζεται σε στρώματα με το ζεστό νερό να ανεβαίνει στο πάνω μέρος του δοχείου και το κρύο να παραμένει στο κάτω. Από το πάνω μέρος του θερμοδοχείου (3.) το ζεστό νερό χρήσης οδηγείται προς κατανάλωση ενώ φρέσκο κρύο νερό εισέρχεται από το κάτω μέρος (4.).

Εν τω μεταξύ καθώς το νερό του κυκλώματος ψύχεται (επειδή η θερμότητα μεταφέρεται στο νερό χρήσης) κυλάει πάλι πίσω στους ηλιακούς συλλέκτες (5.) για να ξαναζεσταθεί και να συνεχιστεί ο κύκλος για όσο ο ήλιος θερμαίνει την επιφάνεια των ηλιακών συλλεκτών.

Τι διάρκεια ζωής έχει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας GAUZER;

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας Gauzer εφόσον συντηρηθεί σωστά έχει διάρκεια ζωής 20 με 25 έτη.

Τι συντήρηση χρειάζεται ο ηλιακός θερμοσίφωνας GAUZER;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας Gauzer χρειάζεται συντήρηση κάθε τρία (3) έτη.
Η συντήρηση περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον:

  • Αλλαγή της ράβδου μαγνησίου που προστατεύει το θερμοδοχείο από την ηλεκτρόλυση.
  • Καθαρισμό του κλειστού κυκλώματος και τοποθέτηση νέων υγρών (ειδικό αντιψυκτικό-αντιοξειδωτικό μαζί με νερό).
  • Έλεγχο και αντικατάσταση αν χρειάζεται της βαλβίδας ασφαλείας (1 bar) του θερμοδοχείου.

Πόσο καιρό απαιτεί η απόσβεση της επένδυσής μου σε ηλιακό θερμοσίφωνα;

Ο χρόνος απόσβεσης έχει πάντα άμεση σχέση με την περιοχή και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά. Ακολουθώντας όμως με τα δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη μέση ηλιοφάνεια στον ελλαδικό χώρο το χρόνο, καθώς και με τις ισχύουσες τιμές πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος, το κόστος ενός μέσου ηλιακού συστήματος μπορεί να καλυφθεί εντός της τριετίας, ενώ η GAUZER σας παρέχει και εγγύηση 5ετίας με τον όρο service στην τριετία.

Τι συμβαίνει στα ηλιακά συστήματα αποστράγγισης (drain back);

Το θερμοαγώγιμο υγρό (το οποίο χρησιμοποιείται σε αναλογία 60% νερό/40% υγρό) κυκλοφορείται μέσα σε ένα κλειστό σύστημα χωρίς πίεση και μεταφέρει θερμότητα από τους ηλιακούς συλλέκτες στο ΖΝΧ (ζεστό νερό χρήσης) μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας. Όταν η θερμοκρασία στους ηλιακούς συλλέκτες πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνη του θερμοδοχείου ή όταν η θερμοκρασία του συστήματος υπερβεί τους 85 C / 185 F, η αντλία του συστήματος κλείνει και το θερμοαγώγιμο υγρό αποστραγγίζει από τους συλλέκτες και τις σωληνώσεις αδειάζοντας εντελώς το κλειστό κύκλωμα. Έτσι, παραμένει το σύστημα ασφαλές από υπερθέρμανση καθώς η μεταφορά θερμότητας στο θερμοδοχείο διακόπτεται, ενώ προστατεύεται από παγετό αφού δεν υπάρχει νερό να παγώσει και να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες φθορές.

Η κατοικία μου πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές για να εγκαταστήσω ηλιακό θερμοσίφωνα;

Όχι, ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις κατοικίες, είτε έχουν επίπεδη οροφή είτε επικλινή κεραμοσκεπή. Ο τεχνικός σύμβουλος της GAUZER θα σας πει τι ακριβώς χρειάζεστε και μέσα από μια πληθώρα εφαρμογών μας θα διευκολύνουμε και θα επιταχύνουμε την εγκατάστασή του.

Σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης πόσο δύσκολη είναι η απεγκατάσταση του ηλιακού συστήματος;

Για ένα ηλιακό σύστημα GAUZER η διαδικασία είναι απλή, χρειάζεται όμως να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας συστήσουμε τους επιλεγμένους συνεργάτες μας